Google Search

Monday, September 28, 2009

Karipap ku lemau part II


Ni le gambor karipap tu. Itu le adat berniaga, moga diriku tabah menghadapi ujian Allah. Lesson learnt kata kak red !

Sunday, September 27, 2009

Karipap ku lemau ??!!@#

Baru perasan karipap jualan ku rupanya lemau coz i also not taste it until 2nd raya. Patut le my sister kata nape karipap ni dah masuk angin. ingatkan simpan dlm tipuware so easy to get lemau or masuk angin. Went to my sister's hse kek da, dia pun kata cam tu jgk. Tup2 dpt sms dari etty klcc says the same thing. terus i sms those customers to say SORRY atas kelemauan karipap tu. this is the 1st time happened since last 4 or 5 yrs ago. Previous years alhamdullillah, mmg product killer. This year .... setiap yg berlaku ade hikmah nya. Allah knows better. Already told the supplier in Ktan, and agreed to pay half of it. So need to return the money to customers back.
Minta maaf byk2 ye !

Wednesday, September 9, 2009

Comment from my dearly customer !

Delivered the chocolate cake, rempeyek & honey conflakes to Indira last night, we met at McD Connought (byk tol org negro...takut sih!)

Got sms from her (when jalan2 kat uptown Cheras, susah tol nak parking).
Her sincere smsed :
Pn Hani (akulah kan, takyah berpuan2 panggil je Hani), rempeyek sedap sgt, anak2 n hubby suka, b4 n after raya if i nak order lagi boleh? (pls sms me by esok coz yg goreng2 & traditional from Tronoh, Perak (kampungku) &  kek coklat nice but a bit manis. texture kek ni mcm kek coklat sara lee yg famous tu, good try ! cornflake lum try n 2 biskut sampel u bg, nanti i komen lagi dlm ur we. tq pn hani.

Alhamdullillah ! Customer Satisfaction is my priority !













For other my customers, ie Roslina, Norlida, Hawa, Hasni, Zalinda, Nisa, Nor Ashikin & Zulkarnain (yg di usm nun) - these are my customers ordered thru redmummy, harap bersabor ye. Delivery will be done by next Tuesday/Wed & to USM guy tu ... I hope I can post it to U latest by Monday, if not ...hang  tak sempat makan lah koi ghaya cek ni!

Tuesday, September 8, 2009

Chocolate Cake for jual ?

1st time dpt order for cake. Selalu buat for my own makan & tak de deco2nya, Tapi since Indira dah order, try lah gak keras tangan ni. Tu yg dlm gambor tu bersepah je. Ni nak kena gi kelas lah after raya http://www.norcookingcentre.com/ .
Hope Indira like it. Indira, engko tlg leave feedback ye sedap ke tak sedap ke, for my next improvement.

Bila dah pandai nanti, blh le I decorate cantik/cute & boleh buat kek yg lain sekali.
P/S utk diri sendiri ... HANI, ko gi blaja lah when hobby turns to earning, sapa tak nak!
tengah tunggu turn for baking
Dah decorate tapi belum trim lagi... bersepah kan!
close up
simpan rapat dlm bekas nanti kena ngap ngan anak2 especially NUHA.
ta da ! Indira, copek dtg amik kek ni sebelum Nuha "ngap" !
TQVM to Indira for "trust" me!  

Tuesday, September 1, 2009

Putu Kacang pun dah ready !

Putu Kacang Mak Unggai buat
Di simpan bekas 100 keping
Nuha Delights sudah mengeliat
Kena asingkan utk 50 keping.
emmm terpaksalah teman cari bekas lain utk 50pcs order !

Bangkit Santan dah Datang !

My pantun 2 kerat (cilok redmummy.com idea)
Dari Tronoh ke Vista Amani,
Untuk diberi (beri berduit tau) pada yang sudi

cupcake decorating tips

There was an error in this gadget

Amazon SearchBox

Amazon Contextual Product Ads