Google Search

Thursday, July 11, 2013

Biskut Remelec ... remelec cookies ... biskut Romalec


Assalammualaikum WBT.

Nak tau biskut remelec dgn lebih detail?

Biskut ni TAK sama mcm biskut snow wpun rupe nye hampir2 sama. Rasa pun lain.

Biskut ni my cousin adun khas dgn bahan yg best2. 

Biskut ni bila dah masak, disalut coklat cair dan disalut pulak dgn serbuk roti/breadcrump (bukan kelapa kering ye sbb ramai ingat kelapa kering). Sebab tu bila mkn rasa a bit crunchy .

Sangat2 nyummy. Untuk rumah saya saje, saya order 4 balang. Belum lagi bawak balik kampung utk buah tgn to my parent (jugak 4 balang).

Kalo hidang masa raya kat kampung, sebalang sehari je abis. Tak yah tunggu sedara-mara, anak menantu, cucu2 kat rumah tu je dah "kendurikan" kukis ni sambil nengok tv/sembang2. Tapi agak berkecah skit sbb serbuk roti tu lah.

Kukis ni boleh je dimakan bila2 pun tak yah tunggu raya. Nak order untuk lepas raya/kenduri kawin/apa2 occasion pun boleh. Dpt kat budak, kejap je licin :)

1 balang 50 biji RM26.00.
Tapi tak pos sbb takut pecah. Kalo yg jauh dr KL boleh le pass kat sesapa yg dok KL.
Boleh jugak deliver to Daerah Kinta, utk musim raya ni (min order 5 balang boleh mix ngan kuih yg lain). Kalo luar musim raya kalo order 20 balang may consider le anto ke Daerah Kinta. 

Berminat nak try sebalng dua? pls emel to nuha.mih@gmail.com.
Atau sms 0192865353.

TQVM & Syukran Jazilan !




Tuesday, July 2, 2013

Kuih Raya 2013 bangkit santan, putu, belinja flakes, remelec, rempeyek, sepit dll

Assalammualaikum WBT.

KUIH RAYA NUHA DELIGHTS SETIAP TAHUN HAMPIR SAMA KERANA
-
-
-
-
KESEDAPAN
KUALITI
KERANGUPAN
HOMEBASED

SANGAT2 TRADITIONAL UNTUK PROSES PEMBUATAN NYA terutama BANGKIT SANTAN, PUTU KACANG, KUIH SEPIT & REMPEYEK sbb kuih2 ni adalah hasil tangan yang sangat mulus dan lembut dimamah usia iaitu, mak saya (umo 60+), angah saya (makcik saya umo 60+) dan mak unggei (makcik saya jugak lewat 50an).

BANGKIT SANTAN
RM16.00 50 BIJI


BANGKIT SANTAN
RM16.00 50 BIJI

 
REMPEYEK  (kacang + ikan bilis)
RM28.00 80 BIJI/SEBALANG

Manakala bagi biskut/kukis pulak,
pun semuanya secara homebased dan inggredient yang terbaekkk sahaja.
REMELEC COOKIES (jugak dari sepupu saya yg berusia 60+),

REMELEC COOKIES
RM26.00 50 BIJI

MAZOLA DAN BADAM - hasil tangan my beloved mak.

MAZOLA
RM20.00 50 BIJI


BISKUT BADAM
(ade rasa masin2 skit dan sgt crunchy)
RM20.00 50 BIJI


ALMOND LONDON, TAT, CONFLAKES MADU, - dari pakar kuih moden di KL ni iaitu jiran saya dan saya telah menjual produk beliau dari tahun 2003 (Alhamdulillah dah 10 tau U !)
TAT NENAS
RM26.00 50 BIJI

CORNFLAKES MADU
RM26.00 50 BIJI
 
ALMOND LONDON
RM26.00 50 BIJI


Untuk KARIPAP & POPIAH pun saya dah jual almost more than 5 years. Seronok dapat bantu jiran mak di kampung menambah pendapatannya, insyaAllah dan Alhamdulillah dari sambutan tahun2 sblm ni, berkat jualan KARIPAP MINI & POPIAH MINI ni lepaslah JIRAN MAK buat tambang balik kampung ke Kelantan
dan bersedekah duit raya pada tetamu kecil yang datang ke rumah beliau di Kelantan.

Yang bestnya, KARIPAP DAN POPIAH MINI ni intinya adalah 100% SERUNDING IKAN. Kan kata dari Kelantan memang terkenal dengan hasil laut.
Also homebased dan berkat air tangan org2 kampung di sana.
Syukur Alhamdulillah !!!

BUAH ROTAN
RM26.00 1 KG

KARIPAP (SERUNDING IKAN)
RM13.00 50 BIJI


POPIAH MINI (SERUNDING IKAN)
RM13.00 50 BIJI

Dan untuk belinja flakes dan belinja inspira,
memang dibuat khas dari main inggredient iaitu buah belinja.
TAPI rasanya sangat2 marvelous, dan sapa sangka dari belinja yg payau tu pun boleh dikomersialkan jadi kudap-kudapan.
Sudah 2 tahun best seller since diperkenalkan tahun 2010.
BELINJA INSPIRA
RM26 50 BIJI


BELINJA FLAKES
RM26.00 50 BIJI


Jom deariest, MAKE YOUR ORDER for your own, mak, makmentua, adikberadik, iparduai, sebagai buah tangan pada hari raya nanti.

TARIKH AKHIR ORDER 10.7.13
SMS 0192865353/0195961312 atau pun emel nuha.mih@gmail.com
free delivery area SOGO/KLCC/AMPANGPOINT/KERAMAT/DAMANSARA HEIGHT/HUKM/BDR TUN RAZAK/DESA TUN RAZAK/KG PANDAN/MALURI/PANTAI DALAM

KAMI TAK BUAT POS YE SBB TAKUT HANCUR.
UNLESS KALO POS VIA BAS EKSPRESS (MIN ORDER 20 BALANG)

TQVM & SYUKRAN JAZILAN !

cupcake decorating tips

There was an error in this gadget

Amazon SearchBox

Amazon Contextual Product Ads