Google Search

Tuesday, December 15, 2009

my Cup Cakes Class


Decorating Process is in Progress

Nah ! dah siap dah.

Ta Da ..... emm quite ok for newbies lah kan!

Ambil berkat with Cikgu, belajo sampai london kak nor ni http://www.norcookingcentre.com/ just to learn about fondant cake.
Next step : will practice at home and to make it as my partime biz.
Anyone would like to order ?
Contact me at 0192865353.
TQVM

Monday, December 14, 2009

A banana a day keeps the doctor away @#$%

Bananas: Containing three natural sugars - sucrose, fructose and glucose combined with fiber. A banana gives an instant, sustained, and substantial boost of energy. Research has proven that just two bananas provide enough energy for a strenuous 90-minute workout. No wonder the banana is the number one fruit with the world's leading athletes.


But, energy isn't the only way a banana can help us keep fit. It can also help overcome or prevent a substantial number of illnesses and conditions, making it a must to add to our daily diet.

Overweight and at work? Studies at the Institute of Psychology, in Austria, found pressure at work leads to gorging on comfort food like chocolate and crisps.

Looking at 5,000 hospital patients, researchers found the most obese were more likely to be in high-pressure jobs.

The report concluded that, to avoid panic-induced food cravings, we need to control our blood sugar levels by snacking on high carbohydrate foods every two hours to keep levels steady.

Ulcers: The banana is used as the dietary food against intestinal disorders because of its soft texture and smoothness. It is the only raw fruit that can be eaten without distress in over-chronicler cases. It, also, neutralizes over-acidity and reduces irritation by coating the lining of the stomach.

Temperature control: Many other cultures see bananas as a "cooling" fruit that can lower both the physical and emotional temperature of expectant mothers. In Thailand, for example, pregnant women eat bananas to ensure their baby is born with a cool temperature.

Seasonal Affective Disorder (SAD): Bananas can help SAD sufferers because they contain the natural mood enhancer, tryptophan.

Depression: According to a recent survey undertaken by MIND amongst people suffering from depression, many felt much better after eating a banana. This is because bananas contain tryptophan, a type of protein that the body converts into serotonin; known to make you relax, improve your mood, and generally make you feel happier.


Anemia: High in iron, bananas can stimulate the production of hemoglobin in the blood and, so, helps in cases of anemia.

Blood Pressure: This unique tropical fruit is extremely high in potassium, yet low in salt; making it the perfect to beat blood pressure. So much so, the US Food and Drug Administration has just allowed the banana industry to make official claims for the fruit's ability to reduce the risk of blood pressure and stroke.


Brain Power: 200 students, at a Twickenham (Middlesex) school, were helped through their exams, this year, by eating bananas at breakfast, break, and lunch (in a bid to boost their brain power).

Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert.

Constipation: High in fiber, including bananas in the diet can help restore normal bowel action, helping to overcome the problem without resorting to laxatives.

Smoking: Bananas can also help people trying to give up smoking. The B6, B12 they contain, as well as the potassium and magnesium found in them, help the body recover from the effects of nicotine withdrawal.

Stress: Potassium is a vital mineral, which helps normalize the heartbeat, sends oxygen to the brain and regulates your body's water balance. When we are stressed, our metabolic rate rises, thereby reducing our potassium levels. These can be rebalanced with the help of a high-potassium banana snack.

PMS: Forget the pills - eat a banana. The vitamin B6 it contains regulates blood glucose levels, which can affect your mood.


Hangovers: One of the quickest ways of curing a hangover is to make a banana milkshake, sweetened with honey. The banana calms the stomach and, with the help of the honey, builds up depleted blood sugar levels, while the milk soothes and re-hydrates your system.

Heartburn: Bananas have a natural antacid effect in the body. So, if you suffer from heartburn, try eating a banana for soothing relief.

Morning Sickness: Snacking on bananas, between meals, helps to keep blood sugar levels up and avoid morning sickness.

Mosquito bites: Before reaching for the insect bite cream, try rubbing the affected area with the inside of a banana skin. Many people find it amazingly successful at reducing swelling and irritation.

Nerves: Bananas are high in B vitamins that help calm the nervous system.

Strokes: According to research in "The New England Journal of Medicine", eating bananas as part of a regular diet can cut the risk of death, by strokes, by as much as 40%!

Warts: Those, keen on natural alternatives, swear that, if you want to kill off a wart, take a piece of banana skin and place it on the wart with the yellow side out. Carefully, hold the skin in place with a plaster or surgical tape!

So, a banana really is a natural remedy for many ills. When you compare it to an apple, it has four times the protein, twice the carbohydrate, three times the phosphorus, five times the vitamin A and iron, and twice the other vitamins and minerals. It is also rich in potassium and is one of the best value foods around.

Easy Butter cake aka pound cake recipe

Its very2 easy. Can do everyday & takes only 10 mins preparation.
250 butter (prefer Achor brd - salted)
250 sugar
4 eggs (A size)
250 self raising flour
1 tsp vanilla

Cream butter and sugar until light and fluffy.
Add eggs one at a time beating well after each addition.
Add flour and lastly vanilla.
Beat until just incorporated. Do not overmix
Bake about 30-45mins (depending on your oven)

Happy Cooking !!!!


Note : Actually note really know between buttercake and pound cake, for me it is look the same.

Monday, October 5, 2009

Chocolate Chip Cookies

Received tumb up comment from HAWA & SYIKIN that my choc chip ni sedap sesangat & dpt2 terus ngap. 1 jar habis time tu.

Received -ve comments from Etty & Kak Cida, choc chip no soo crunchy. Entah apa salah resepi. dlm byk2 tu ade gak yg terlari kesedapannya.

Apa2 pun +ve or -ve comments, I really appreciated it for my further action. Learn sooo much from my first experienced of selling online kuih raya. Paling tak berbaloi bila pos thru pos laju kena charge RM25.++. Tapi tak pe, itu semua terlalu BERHARGA bagi saya budak baru belajar.

TQVM for all customers and your sincere support.

My next project, nak buat kuihraya gift/corp. gift. But need to learn how to do a creative deco & go & learn as much as I can on baking.
Sunday, September 13, 2009


http://merpati66.blogspot.com/2009/09/kelas-shorbread-cookies-brownies-139.html

Order kuih raya kembali lagi ????

hisk, hisk ,hisk.... tak sudah2 ke order kuih raya? emm mana taknya, yg order b4 raya udah habih dimakan on 1st week of raya and definitely lah masa time beraya di kg dah lunyai. now bila org nak dtg beraya di rumah, terkial2 lah plak mana kuih raya nak jamu ni ... semuanya tinggal serbuk or balang. Termasuklah teman ni.
Received new order for remelec and my cousin also available to bake it ... sapa2 berhajat nak order all cookies, boleh le sms 0192865353. Insyaallah yg mana blh di order or buat, I'll try to fullfill your orders.

SALAM SYAWAL !


REMELEC Cookies ... sooo yummy. I like it! sekali adap je sebalang !.
Calling Zulkarnain of USM, Penang ... Sedap tak cookies ni?

Monday, September 28, 2009

Karipap ku lemau part II


Ni le gambor karipap tu. Itu le adat berniaga, moga diriku tabah menghadapi ujian Allah. Lesson learnt kata kak red !

Sunday, September 27, 2009

Karipap ku lemau ??!!@#

Baru perasan karipap jualan ku rupanya lemau coz i also not taste it until 2nd raya. Patut le my sister kata nape karipap ni dah masuk angin. ingatkan simpan dlm tipuware so easy to get lemau or masuk angin. Went to my sister's hse kek da, dia pun kata cam tu jgk. Tup2 dpt sms dari etty klcc says the same thing. terus i sms those customers to say SORRY atas kelemauan karipap tu. this is the 1st time happened since last 4 or 5 yrs ago. Previous years alhamdullillah, mmg product killer. This year .... setiap yg berlaku ade hikmah nya. Allah knows better. Already told the supplier in Ktan, and agreed to pay half of it. So need to return the money to customers back.
Minta maaf byk2 ye !

Wednesday, September 9, 2009

Comment from my dearly customer !

Delivered the chocolate cake, rempeyek & honey conflakes to Indira last night, we met at McD Connought (byk tol org negro...takut sih!)

Got sms from her (when jalan2 kat uptown Cheras, susah tol nak parking).
Her sincere smsed :
Pn Hani (akulah kan, takyah berpuan2 panggil je Hani), rempeyek sedap sgt, anak2 n hubby suka, b4 n after raya if i nak order lagi boleh? (pls sms me by esok coz yg goreng2 & traditional from Tronoh, Perak (kampungku) &  kek coklat nice but a bit manis. texture kek ni mcm kek coklat sara lee yg famous tu, good try ! cornflake lum try n 2 biskut sampel u bg, nanti i komen lagi dlm ur we. tq pn hani.

Alhamdullillah ! Customer Satisfaction is my priority !













For other my customers, ie Roslina, Norlida, Hawa, Hasni, Zalinda, Nisa, Nor Ashikin & Zulkarnain (yg di usm nun) - these are my customers ordered thru redmummy, harap bersabor ye. Delivery will be done by next Tuesday/Wed & to USM guy tu ... I hope I can post it to U latest by Monday, if not ...hang  tak sempat makan lah koi ghaya cek ni!

Tuesday, September 8, 2009

Chocolate Cake for jual ?

1st time dpt order for cake. Selalu buat for my own makan & tak de deco2nya, Tapi since Indira dah order, try lah gak keras tangan ni. Tu yg dlm gambor tu bersepah je. Ni nak kena gi kelas lah after raya http://www.norcookingcentre.com/ .
Hope Indira like it. Indira, engko tlg leave feedback ye sedap ke tak sedap ke, for my next improvement.

Bila dah pandai nanti, blh le I decorate cantik/cute & boleh buat kek yg lain sekali.
P/S utk diri sendiri ... HANI, ko gi blaja lah when hobby turns to earning, sapa tak nak!
tengah tunggu turn for baking
Dah decorate tapi belum trim lagi... bersepah kan!
close up
simpan rapat dlm bekas nanti kena ngap ngan anak2 especially NUHA.
ta da ! Indira, copek dtg amik kek ni sebelum Nuha "ngap" !
TQVM to Indira for "trust" me!  

Tuesday, September 1, 2009

Putu Kacang pun dah ready !

Putu Kacang Mak Unggai buat
Di simpan bekas 100 keping
Nuha Delights sudah mengeliat
Kena asingkan utk 50 keping.
emmm terpaksalah teman cari bekas lain utk 50pcs order !

Bangkit Santan dah Datang !

My pantun 2 kerat (cilok redmummy.com idea)
Dari Tronoh ke Vista Amani,
Untuk diberi (beri berduit tau) pada yang sudi

Friday, August 28, 2009

Nuha Delights dlm redmummy.com

Saya gegirl
melaporkan untuk Nuha Delights, makcik pakcik boleh juga dapatkan the killer product from last year’s order:
1. Putu kacang from kaacng hijau yang ditumbuk pakai lesung tangan - RM12 for 50pcs
2. Rempeyek kacang tanah dan ikan bilis - RM13 for 50pcs
3. Mini karipap inti serunding ikan - RM13 for 50pcs
4. Mini Popiah inti serunding ikan - Rm13 for 50pcs



30 tahun usia resepi
dari tronoh temurun tempahan
oh bangkit sedap sekali
rangup di mulut mahupun di tangan
Bangkit Santan - RM16 for 70pcs





ada nestum ada butter
ada rangup dikunyah laju
kalau senyum pun ko later later
makanlah jangan ko memalu
Raisin Nestum Cookies - RM20 for 50pcs

 

choc chip ganeche and almond stick
antara resepi nyamnyam lazat
Wowow rasanya very the thick
ai eat till the last cut!
Chocolate Chip cookies - RM20 for 50pcs















anak kecil paling gemari
conflakes madu wuii semarakkkk
abang idam yang satu ini
kerna crunchy lagi berlemak
Honey Cornflakes - RM22 for 50pcs





isi jem nenas manis alohaiii
ngap dimulut ilang sekejap
bila raya makanlah reramai
pasti duduk tidak sekejap
Pineapple Tart - RM22 for 50pcs




dari london turun ke malaya
bawak almond untuk redmummy
almond london ahhh enaknya
mahu makan jemput ke mari
Almond London - RM24 for 50pcs




kalau makan di aidilfitiri
yang lunyai di mulut ingat selalu
mazola ini istimewa sekali
datang bukan sepanjang waktu
Biskut Mazola - RM18 for 50pcs


Saya redmummy melaporkan juga untuk Nuha Delights



Last order, at least 2 weeks before Syawal, ha skang waktu sesuailah korang nak order2 zassssss! Nuha Delights jugak boleh buat free delivery to KL area termasuk ke Batu Gajah, Ipoh, Bota, Parit, Tronoh….perkh first time aku dengo client aku buat delivery luar kl, free delivery plak tuh (RED,saya ni org Perak, kampung saya kat Tronoh, jadi dekat lah area2 tu semua, even leh mintak kakak i anto kan 1 week b4 raya!, boleh kan KED DA ?). kalau nak suh post ke hapa, itu nanti bincang2 ngan Nuha Delights yer…


Marilah kita ngap2 kuih raya…aku nya portion dah abih lah, budak2 nih malam keje melantak kuih raya Nuha Delights jer keje nyer. abih boliau aaaa.


syedap tak? oh sebagai seorang yang fussy, saya recommend jugak korang beli di Nuha Delights, lain tangan lain order lain masakan lain tekak nya…get few jars from Nuha Delights at 019-2865353.

Saya Nuha Humaira,
melaporkan bagi pihak NuhaDelights, Ummi saya lah yang jual kuih ni, yang ummi buat Chocolate chip cookies, raisin nestum & mazola. Cubalah ! Pasti nak lagi.... every month wajib ummi buat, so tak yah tunggu bln pose or raya... bila2 pun ummi boleh buat ! sometimes NYA (pelat tak pandai sebut Nuha) help ummi jadi tukang makan adunan yg belum dimasak. Abih cam no... yg belum masak pun dah sedap, inikan pula sudah masak ranum !!!! Lu pikior le weh ooi ! Teman tukang ngabor je ! All homebased  & handmade cookies, kuih bakar (org Perak tak panggil kuih bangkit, nenek NYA buat. melt didlm mulut, kekdg terasa mcm ade milk je kuih nenek ni. Ari tu nenek kirim thru mama (http://rozieacob.fotopages.com/) satu bekas aiskrim ... Licin & abih rumah selerak dgn keladak kuihbakar nenek. Last but not least, kalo nak dpt byk, amik sendiri kat rumah nenek NYA di Tronoh. Leh kautim ngan nenek or atok.
NYA RINDUUUUU atok & nenek !!!!

Tuesday, August 25, 2009

Mazola RM18/50 pcs

Biskut Mazola RM18/50 pcs (guna mazola oil). 3 tray yg pertama masak, lunyai di dalam mulut anak2 i yg tak pose. Gambar ni pun i amik before they ngam again. Their comments : SEDAP UMMI. Alhamdullillah !

Thursday, August 13, 2009

Biskut Krim


Biskut Krim (RM18/50pcs)

Chocolate Chip Cookies


My homemade (saya buat sendiri tau!) RM20/50pcs. My kids loved it !

Tat Nenas


Tat Nenas RM22/50pcs (homemade jem)

London Almond


London Almond RM24/50pcs (1 biji almond)



Monday, August 10, 2009

Marble chocolate !




RM24.00/50pcs.

Remelec cookies for order !





RM24.00/50pcs
Disaluti coklat & serbuk roti. Yummy sekali !

Bathrobe for SALE !



More details will be uploaded into http://www.nuhaapperals.blogspot.com/




RM 35.00 for age 2-3yrs. Color available : light pink, orange, white, blue & green.


Sunday, August 2, 2009

Bangkit Santan (RM16/70pcs)


RM16/balang (70 pcs). Price shown in the earlier post for 50 pcs. Sorry ye !

Bangkit Santan (RM16/70pcs)


Latest price for Bangkit Santan RM16.00/balang (lebih kurang 70pcs).


cupcake decorating tips

There was an error in this gadget

Amazon SearchBox

Amazon Contextual Product Ads